ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VII, брой 6, 2013

Хени България вече има с какво да се похвали

Разговор с инж. Калин Гевезов, Регионален мениджър продажби, Хени България

Хени България вече има с какво да се похвали

Инж. Гевезов, бихте ли представили фирма Хени България?
Фирма Хени България е нова фирма на българския пазар. Регистрирана само преди няколко месеца тя е дъщерна фирма на Швейцарската фирма Häny AG, която е създадена през 1875 г. Компанията-майка е с дългогодишен опит и познания в областта на помпената и системна техника във водоснабдяването и отвеждането на канализационни води в комуналната и промишлената сфера. Също така, фирмата е и един от водещите производители на турбини и иновативни решения за микро ВЕЦ, като във времената на постоянна заплаха от енергийна криза Häny AG предоставя възможности за по-ефективното използване на силата на водата. В заключение, но не на последно място, бих искал да добавя, че нашата компания е един от лидерите в производството на инжекционни системи за циментов разтвор.

С какви решения сте полезни във водната инфраструктура?
Фирма Häny AG произвежда специфични помпени решения – дренажни и канализационни помпи с много висок напор, вертикални турбинни помпи за водоснабдяване и напояване. Нашата продуктова гама включва: Сондажни помпи; Канализационни помпи; Помпи за производството на хартия; Турбини - Пелтон с или без обратно налягане: Смесващи и инжекционни съоръжения.

Ние предлагаме оптимални концепции за индивидуално проектирани системи. Със своята сложност и комплексност, общинските и промишлени проекти са винаги предизвикателство за нашите инженери. От решаващо значение е оптималната конфигурация на системата, както при водоснабдяване с питейна вода, така и при отвеждането на канализационни води. Индивидуално проектираните системи се разработват и оптимизират съвместно с нашите клиенти, съгласно техните специфични изисквания и нужди. Познанието е нашият източник за оптимизиране на водния цикъл за общините и фирмите.

С цел предоставяне на цялостни решения на пазара за ВиК, Häny AG е партньор на водещия италиански производител CAPRARI. Съвместно ние предлагаме цялостна гама продукти и услуги основно в областта на пречистването на води – помпи, миксери, аерационни системи. С времето фирмата ни се е преобразувала от производител на помпи до предлагаща системни решения компания. Като доставчик с глобално присъствие ние предоставяме на клиентите си най-доброто решение, съобразено със специфичните им нужди.

Питейните и канализационните води притежават голям и все още недостатъчно използван енергиен потенциал. Базирайки нашите турбинни решения на иновативни технологии, Häny AG предоставя възможности за използване на този потенциал, които са целесъобразни, както в екологичен, така и в икономически аспект. Нашата цел е да се постигне възможно най-доброто общо решение за оптимално производство на електроенергия.

Съобразена с необходимостта от бързо рефинансиране и наличие на допълнителна икономическа изгода, турбинната техника на Хени предлага: Решения, съобразени с конкретните условия; Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация; Турбини на Пелтон с обратно налягане; Турбини на Пелтон; Работещи на обратен ход помпени турбини.

Бихте ли разказали за някои проекти, по които работите в момента?
Ние сме нова фирма на българския пазар, но вече има с какво да се похвалим. Оптимизирали сме най-голямата ПС на ВиК Стара Загора, последния месец извършихме и доставка на оборудване за ПСОВ Расово, съвместно с наши партньори. Работим и с много строителни и проектантски фирми, надявайки се заедно да постигнем успех.

Какви са очакванията Ви за развитието на фирмата в близък план?
В момента българският пазар на продукти и оборудване за комуналния сектор е във възход. Очакваните инвестиции в областта на ПСОВ и ПСПВ ни предразполагат да имаме сериозни очаквания и надежди за развитие. С оглед на това, че фирмата предлага решения в сектора, които са икономически изгодни, както за нашите партньори, така и за фирмите, които ще експлоатират тези системи, ние очакваме сериозно развитие в следващите няколко години.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на Списание ИНФРАБИЛД

още в рубриката

Новини