СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина X, брой 7, 2013

Италчементи представи на пазара своята нова система за продуктово предлагане i.nova

Подходът към циментовия сектор на пазара традиционно се основава на стандартизирана доставка на стока. Италчементи, от друга страна, предлага пълен спектър от високо иновативни конкретни продукти, поставяйки клиента в центъра на маркетинговата си стратегия, като изгражда система с цел да улесни процеса на закупуване и концентрирайки се върху стойността на марката си с помощта на език, основаващ се на структурирани кодове, които са лесно разбираеми на международно ниво.

Всеки тип цимент или бетон е, в действителност, групиран според неговото приложение; това се превръща в инструмент, който съпътства потребителите в избора на най-добрия продукт, който отговаря на техните индивидуални нужди.

Чрез i.nova ще бъде по-лесно за клиентите да разграничат и да изберат, например, акустичните продукти, които са групирани във фамилия i.sound или топлоизолационните продукти групирани във фамилия i.clime, или отново, специалните продукти за вода, групирани във фамилия i.idro. "i" в името на фамилията означава Италчементи Груп и иновация. В допълнение, конкретен цвят и графична маркировка, са предназначени за всяка „фамилия” по приложение, така че да се направи визуалното разпознаване на продукта по-бързо и по-лесно във всички страни, в които групата работи.

Новата система за брандиране i.nova беше представена на 19.09.2013 г. в Седалището Assimpredil ANCE в Милано, от Карло Пезенти, Главен Изпълнителен Директор на Италчементи Груп и Джовани Ферарио, Главен Оперативен Директор на Италчементи Груп, които подчертаха стратегическото значение на проекта стартиран в световен мащаб.

i.nova революционизира маркетинговата стратегия и подхода към продажбите на Италчементи, като потвърждава отново високо иновативното позициониране на Групата - обясни Карло Пезенти, Главният Изпълнителен Директор на Италчементи Груп. В действителност, i.nova е еволюцията на последните петнадесет години изследвания, през които множество уникални иновативни продукти бяха разработени като фотокаталитичен цимент и прозрачен цимент, използвани за италианския павилион в Шанхай.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини