СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина X, брой 7, 2013

Решение за пожарна безопасност Sinorix Compact на Siemens

Решение за пожарна безопасност Sinorix Compact на Siemens

Siemens направление Сградни технологии представя цялостната система за пожарна безопасност Sinorix Compact, създадена специално за помещения до 120 m3. Sinorix Compact е компактно и ценово ефективно решение, което спестява място и съчетава всички мерки за пожарна безопасност: детекция, алармен сигнал, контрол и гасене събрани в компактен шкаф. Sinorix Compact е лесен за инсталиране и поддръжа.

Основните компоненти на Sinorix Compact включват аспирационен пожароизвестител, дюза Sinorix Silent и цилиндър с Novec 1230 - химически гасителен агент от 3М. Интегрираният аспирационен детектор FDA221 постоянно засмуква въздух от защитаваната зона за наличието на димни частици. Като резултат, дори скрити тлеещи пожари могат надеждно да бъдат открити в ранен стадий. В случай на пожар дюзата Sinorix Silent разпределя гасителния агент равномерно и с ниско ниво на шум в защитаваното помещение, като по този начин се гарантира безпроблемната работа на твърдите дискове, например в центрове за данни. Химическият агент Novec 1230 е електрически непроводим и няма корозионно действие, което го прави подходящ за гасене на пожар в помещения с чувствително електрическо или електронно оборудване. В същото време, Novec 1230 е безопасен както за околната среда, така и за хората. Тези компоненти се управляват от интегрираната XC10 пожароизвестителна и пожарогасителна централа, която активира гасенето бързо и надеждно при алармен сигнал. Sinorix Compact разполага със светлинно/звукова индикация за известяване на хората в помещението.

Всички компоненти се доставят предварително окомплектовани и окабелени в “rack” сървърен шкаф, и са готови за употреба, без множеството обичайни монтажни дейности. При необходимост, допълнителни конвенционални пожарни детектори и пожарогасителна дюза за двойни подове могат да бъдат добавени към Sinorix Compact. Решението на Siemens може също така да бъде интегрирано в по-големи пожароизвестителни системи или дори DMS (системи за визуализация) и отговаря на изискванията на EN-CE стандартите.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини