СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина X, брой 7, 2013

Продуктите на Кнауф Инсулейшън - повече от изолация

Продуктите на Кнауф Инсулейшън - повече от изолация

Всяка компания на пазара се стреми да осъществи печалба, това дори е основният показател за успеха й. Някои компании обаче се различават по това, че се стараят наред със своите бизнес интереси да демонстрират отговорно поведение към околната среда.
За Кнауф Инсулейшън е от ключово значение да предложи на пазара най-качествените продукти, но и да вземе предвид използването на суровини и потреблението на енергия в процеса на производство. Нашето становище е, че не можем да изискваме от другите да се отнасят отговорно и рационално, ако със своя пример не сме в състояние да покажем на практика това, за което работим и в което вярваме!

Устойчивост – продуктите на Кнауф Инсулейшън са в основата на устойчивите сгради.

Нашите продукти са от ключово значение за устойчиво застроена среда. Те спестяват значително повече енергия, отколкото се изразходва при тяхното производство и са от жизнено важно значение за устойчивите сгради. Какво обаче прави един продукт устойчив?
Кнауф Инсулейшън се фокусира върху всеки етап от процеса на производството на своите продукти чрез „анализ на жизнения цикъл“ (LCA от Life-cycle Assessment). За нас LCA заема централно място в производствената политика. Ние използваме анализа на жизнения цикъл, за да подобрим и развием качествата на нашите продукти. LCA се използва във всички наши заводи, а за повече от 50% на нашите продукти вече е извършен анализът на жизнения цикъл.
Под устойчивост разбираме още и нашите продукти да се използват по предназначение и съгласно инструкциите ни. Свидетели сме на ситуации, когато и най-качествените материали, ако са използвани неправилно или погрешно, не подобряват качествата и характеристиките на сградите. Едно от ключовите предимства на Кнауф Инсулейшън е, че може да предложи подходяща подкрепа на всички свои клиенти и особено на строителни фирми, проектанти и архитекти.

Създаваме иновативни и системни решения

Кнауф Инсулейшън е компания, която се старае с иновативни решения и с продуктите, които предлага на потребителите, да бъде с една крачка пред другите производители.

ECOSE технологията – върхово ниво на устойчивост на продуктите от минерална вата:
През 2009 година стартирахме ECOSE технология при производството на продуктите ни от стъклена минерална вата. Това е революционна технология, при която свързващите вещества в стъклената вата бяха заменени с такива, които не съдържат формалдехид, фенол, акрил и изкуствени оцветители, и които се произвеждат от бързо възобновяващи се природни ресурси, вместо от химически вещества на петролна основа. С това за първи път предложихме на потребителите екологични изолационни материали, които като признание получиха сертификатите Eurofins GOLD и Blue Angel, нещо напълно ново в оценката на строителни материали.
За накрая оставихме нашия коментар за предимствата на цялостни системни решения в които намират приложение нашите продукти от каменна и стъклена вата. Като илюстрация ще споменем актуалния процес на саниране на съществуващи сгради. Добрата практика, когато става въпрос за пожарна безопасност, е, че след саниране на обекта поведението му в случай на пожар не трябва да е по-лошо от поведението му преди санирането. Това означава, че когато става въпрос например за фасадата на обекта, използването на поддържащи горенето топлоизолационни материали може да намали устойчивостта на сградата! В този смисъл единственият изолационен материал, който предлага пожарна безопасност в системата на контактна фасада, е каменната вата .
Като допълнение ще посочим още едно предимство, което има използването на минерална вата в същата тази фасада - осигурява се не само защита от пожар, и звукова защита. Всички знаем, че шумът е „тихият неприятел” на живеещите в градовете. Ето защо е необходимо да решим този проблем, а минерална вата остава най-доброто решение. Подобно заключение получаваме, когато анализираме звуковата защита в жилищата – критичната позиция на таван между 2 етажа или преградните стени. Решение отново са системи с продуктите на Кнауф Инсулейшън.

Като заключение можем да кажем следното – с употребата на продуктите на Кнауф Инсулейшън ще направите правилния избор по отношение на текущия проблем - топлоизолация на различните елементи на сградата, но също ще получите и нещо повече в сравнение с други продукти, например звуко- и пожароизолация.
Уважавайки всяко мнение, на Вас читателите оставяме да изразите окончателното становище по отношение на горепосочените факти.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини