СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 6, 2017

НИНАХИМ внедри система за производство на водо-дисперсни бои от ICHEMAD-Profarb

НИНАХИМ внедри система за производство на водо-дисперсни бои от ICHEMAD-Profarb

Както беше съобщено по-рано тази година, полската фирма ICHEMAD-Profarb спечели търг за проектиране, доставка и въвеждане в експлоатация на автоматизирана система за производство на водо-дисперсни (латексни) бои за една от водещите български фирми за производство на бои и лакове по договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", процедура "Подобряване на производствения капацитет в МСП".

Тази фирма е НИНАХИМ от град Русе, с производствена площадка в с. Червена вода, на 18 км от центъра на града. Тя произвежда фасадни и интериорни латексни бои, полимерни мазилки, грундове и бои за дърво и метал, лакове за дърво и безири, грундове за метал и други съпътстващи продукти, за които могат да се видят полезни подробности на фирмения сайт.

НИНАХИМ се задъхваше откъм капацитет и работеше на 2 смени, за да задоволи търсенето. По тази причина фирмата кандидатства за евро-финансиране и проектът й беше одобрен. Едно предизвикателство и за доставчика ICHEMAD-Profarb и за НИНАХИМ беше разполагането на новата инсталация в съществуващата сграда, като в същото време производството трябваше да продължава. Трудно, но беше постигнато.

Сега новата инсталация е пусната в експлоатация и г-н Радослав Радославов, управител и собственик на фирмата, се поздравява за взетото инвестиционно решение, и е благодарен на колегите си за издръжливостта и изобретателността им.

Фирма ICHEMAD-Profarb е специализирана в изграждането на цялостни инсталации за производството на бои, покрития, мазилки, което включва процеси на диспергиране, де-агломериране, смесване и мокро смилане, както и на отделни машини в същата област.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини