СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 6, 2017

Рувекс представя най-новата серия газови кондензни котли на De Dietrich

Един от най-новите модели газови котли на пазара е серията МРХ на френския производител De Dietrich. Те притежават нова електронна система за управление процеса на горене (Gas Combustion Optimizer), която регулира подаващия газ-клапан и осигурява автоматичен контрол върху качеството на горене. Системата управлява нивата на вредни емисии на СО (въглероден оксид) и намалява риска от течове на вредни газове. Благодарение на нея няма нужда да настройвате газовия клапан при пускане и да се правят промени в системата при горене на различни видове газ. Системата GCO адаптира качеството на горене за максимална ефективност. Кондензните котли от серията MPX са с ефективност достигаща до 109%. Производителността е оптимална в целия диапазон на модулация благодарение на двойната коминна система (60х80mm или 80х125mm). Със своя изключително широк диапазон на модулация на мощността (1:7), горелката бързо се адаптира, за да осигури нуждите от отопление и БГВ (от 3,7 до 31kW).

Ако имате нужда от битова гореща вода в големи количества и при постоянна температура, можете спокойно да се доверите на газовия котел МРХ. Компактният модел може да бъде свързан към външни бойлери, а във версията MPX BIC 28/33 ще намерите 40-литров бойлер от неръждаема стомана със серпентина и нов тип изолация, която ще намали топлинните загуби с 15%. Емайлираната облицовка с високо съдържание на кварц ще Ви гарантира кристално чиста вода.

Цялата серия притежава топлообменник от неръждаема стомана, месингов хидроблок и голям осветен LCD дисплей. На него потребителите могат да намерят отделни клавиши за настройка на отопление и температура на БГВ, което прави системата много лесна за използване. Като опция е възможно да се контролира работата на котела според външната температура, за целта обаче трябва и да е монтиран сензор за външна температура.

Стойността на първичната енергия ще има все по-голямо значение при определянето на подхода към създаване на комфорт в дома. ТЕЦ, вода, слънце, вятър са все фактори, които ще определят решенията за отопление на дома, независимо дали е апартамент, вила или къща. За да намерите на най-доброто индивидуално решение, винаги може да разчитате на експертна помощ от специалистите на Рувекс.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини