СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 4, 2015

Саморазливни подове от фирма Химатех

Саморазливни подове от фирма Химатех

Фирма Химатех предлага изработването и полагането на саморазливен под на епоксидна или полиуретанова основа. Всички епоксидни подове са лесни за почистване и осигуряват добра хигиена в помещенията, в които се полагат. В зависимост от основата на бетона, натоварванията, които ще понася и бюджета на клиента, Химатех може да предложи различни изпълнения на саморазливни подове с различни слоеве, дебелини, методи за нанасяне както и с различни цветове, с и без декоративни елементи като пясъчни частици, кварцови подове или чипс.

Самоизравняващата се настилка най-често се състои от следните слоеве: изравнителна шпакловка (при необходимост), запълване на пукнатини и дупки с епоксиден кит или друг материал; епоксиден грунд - предлагаме 3 разновидности на грунд в зависимост от състоянието на бетона; лицев слой саморазливна настилка - Даупол - дебелината на пода се уточнява предварително; финишна запечатка за УВ защита или както е известна още като "top coat", която осигурява и по-добра абразивоустойчивост - Този слой от покритието е по желание или при необходимост.

Саморазливен под полагане: Полагането на саморазливния под може да се изпълни чрез разливане или на мече, в зависимост от дебелината на покритието, която се гони. Бихме могли да предложим и изграждане на цокли и специални епоксидни покрития за стени. Покритията са устойчиви на конвенционалните миещи препарати и алкални разтвори в температурен интервал от -10oС до +60oС. След измиване покритията се подсушават.

Разходните норми зависят от вида на основата и дебелината на формираното покритие. Последната зависи от натоварванията, на които ще бъде подложена подовата настилка. Разход на епоксиден грунд – 0,200 - 0,300 кг/м2; Разход на епоксиден под ДАУПОЛ с дебелина 1,0 мм – 1,5 – 2,0 кг/м2

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини