СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 4, 2015

Проведоха се Инфо дни на Schrack Technik в София

Проведоха се Инфо дни на Schrack Technik в София

На 3 и 4 юни 2015 г. Schrack Technik проведе традиционните си Инфо дни в София. Те са част от поредицата семинари, които Schrack Technik организира и в други градове на страната, с цел представяне на най-новите продуктови серии на компанията пред специалисти и заинтересовани от бранша.

В рамките на два дена специалисти от компанията запознаха гостите с продуктовите новости на компанията.

Сред акцентите в презентациите беше новата серия S-Relay. Новата линия интерфейсни релета серия 4 на гамата S-Relay се отличават с ниска консумация на електромагнитната система. Изработени са от полиамид PA66, който осигурява отлични механични, електрически и термични свойства. Подсилената изолация около контактите позволява комутирането на различни контактни напрежения. Благодарение на механичния индикаторът, се осигурява лесна визуализация на състоянието на контактната система на релето. Като допълнителна опция за безопасност или идентифициране на работното състояние е възможно поставянето на светодиодни модули с висока яркост тип SMD. За релета с DC бобина се предлагат защитни диоди и комбинирани модули от защиден диод и светодиод.

Нещо повече, продуктите от Серия 4 на S-Relay предлагат безопасност според най-високите стандарти за качество. Гамата на S-Relay е VDE тествана и сертифицирана.

Основата на S-Relay притежава защракващ механизъм, предпазващ от неправилен монтаж, фиксираща скоба с изтласкваща функция, възможност за закрепване върху 35 mm DIN релса, както и за поставяне върху монтажни плочи. Като допълнителна опция за безопасност или идентифициране на работното състояние е възможно поставянето на светодиодни модули с висока яркост тип SMD.

Гостите имаха възможност да се запознаят и с различни видове защити от пренапрежения - Аресторни защити за защита от комутационни и индуцирани пренапрежения; Аресторни защити за защита на крайни консуматори; Системи за заземяване – бяха подробно разгледани в презентацията на Красимир Червенков.

Шинните системи за разпределение на големи токове и монтаж на защитна и комутационна апаратура, бяха представени от Лозан Радев.

Сред акцентите беше и индустриалният LED осветител Arktur. В своята презентация Петър Стоянов представи значителния потенциал за енергоспестяване, който притежава този продукт. LED осветителите от серията Arktur са разработени специално за подмяна на метал-халогенни лампи и живачни лампи, и са идеални за осветяване на производствени и складови халета в индустрията. Предлагат с три различни светлоразпределителни криви (ъгъл на разсейване 40°, 60° и 120°), които позволяват LED осветителите Arktur да се изполват за осветяване в сгради с височина на окачване 20 метра. Имат дълъг експлоатационен живот: > 60.000 работни часа, по-лесен и бърз монтаж в сравнение с осветител тип Камбана.

В презентациите на компанията беше отделено място и за софтуера Schrack CAD за проектиране на електрически инсталации, телекомуникации и автоматизация; проектиране на структурни кабелни систем. Директна връзка на Schrack CAD с онлайн магазина улеснява работата и спестява време. Софтуерът има и разширена функция, с която всеки проект може автоматично да бъде прехвърлен за остойностяване или поръчка в онлайн магазина.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини