СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 4, 2015

Фасадна система Ruukki Forma™ за сградата на Бори Mall

Фасадна система Ruukki Forma™ за сградата на Бори Mall

Бори Mall е един от най-големите и най-нови търговски центрове в словашката столица Братислава. Търговският център се състои от три етажа и е с площ от 54 000 m2. Има голям брой магазини, кафенета и други услуги, които са разположени на последните два етажа и е изграден паркинг на долния етаж. Дизайнът на търговския център е взел предвид нуждите на семейства с деца. Перфектният външен вид и енергийната ефективност са гарантирани от фасадната система Ruukki Forma™. Херметичната структура на фасадната система с енергийните панели Ruukki намалява енергията, необходима за отопление и охлаждане, което от своя страна води до намаляване на разходите и инвестицията се изплаща за кратко време. Бори Mall кандидатства за сертифициране по BREEAM на околната среда. Системата, използвана в строителството на Бори Мол, е Ruukki Forma™. Тази система е разработено от Ruukki по най-модерните стандарти.

Ruukki Forma ™ е комплексна фасадна система на базата на системата за енергийни сандвич панели Ruukki и различни видове фасадни облицовки. Конструкциите по тази система са херметични. Предложения за стени и фасади от конкурентните производители на Ruukki също бяха разгледани в ранния етап на проекта. Ruukki спечели доверието на инвеститора и архитекта, заради качеството на своите сандвич панели, които в комбинация с фасадната облицовка Liberta, уникално съчетават предимствата на въздухонепроницаемостта и високия клас архитектура.

Друго предимство е разстоянието от 2cm за кабели и тръби между сандвич панела и фасадната облицовка Liberta Grande. Комбинираната структура на стената и фасадата дава също така и други предимства. При тази система сградата е затворена посредством сандвич панелите, а фасадната облицовка се монтира като последен етап, за да не се повреди повърхността на фасадата от работна техника или други фактори.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини