СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 4, 2015

ХИДРОЗОЛ® - 10 г. ефективна защита от проникване на влага

ХИДРОЗОЛ® - 10 г. ефективна защита от проникване на влага

Просмукването на влага в строителната конструкция е проблем, който трябва да бъде третиран като сериозна опасност за качествената и дълготрайна експлоатация на помещенията. Това е така поради множеството негативи, които могат да възникнат вследствие на агресивното влияние на водата в различните є агрегатни състояния. Особено податливи към подобен тип проблеми са конструкциите, намиращи се в постоянен контакт с влагата и подложени на перманентно водно налягане.

Хидрозол® Еластичен хидроизолационен шлам е специално създаден от Марисан, за перманентното и ефективно решение на проблеми от този род. Основното оръжие на двукомпонентната хидроизолация на циментова основа в борбата с влагата, се явява свойството є да образува здрава, непрекъсната и силно еластична водоотблъскваща мембрана.

Продуктът е специално разработен за приложение при строителни елементи и площи, подложени на перманентно водно натоварване като осигурява, устойчив на стареене, механично натоварване и UV лъчи, хидроизолационен слой. Благодарение на екстремната еластичност, с която се характеризира образуваната водоотблъскваща мембрана, става възможно запълването и преодоляването на пукнатини в основата с размери до 1mm. Екстремната якост на сцепление към множество строителни основи, прави продукта универсално приложим – от бетонни, керамични и акрилни основи, до метални, дървени и други повърхности.

Едно от основните предимства на продукта е възможността му да бъде прилаган, както на закрито, така и на открито, без значение дали става въпрос за деформируеми или недеформируеми основи. Полагането на Хидрозол® в екстериорни условия и качеството на положената хидроизолация, се гарантира от свойството на продукта да устоява, както на ниски, така и на високи температури в интервали от -25°С до +110°С. Нулевото водопоглъщане, характерно за хидроизолационния слой, постигнат с Хидрозол®, го прави приложим при редица площи и съоръжения – от бани, спа-центрове и басейни, до фонтани, резервоари, подземни конструкции и други.

Ефективният резултат от работата с продукта при места с високо водно налягане като басейни, резервоари и тераси например, се осигурява чрез вграждането на армираща мрежа между отделните слоеве на хидроизолационното покритие. В комбинация с хидроизолационна лента или маншет, Хидрозол® се явява перфектното решение при заработване на специфични аспекти за всяко едно помещение – от активни фуги, пукнатини и ъгли в конструкцията, до тръби, сифони и други.

Продуктът Хидрозол® е придружен с 10 годишна гаранция, за да може всеки да бъде сигурен в правотата на своя избор и качествения експлоатационен живот на помещенията.

Подробните указания за работа, както и множество професионални съвети и практически ръководства за изпълнение на хидроизолационните процеси, са поместени на сайта на компанията.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини