СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 4, 2015

Екозид откри нова фабрика

Екозид откри нова фабрика

На 12-ти май 2015 г. в с. Черганово, община Казанлък, официално бе открита нова фабрика на фирма Екозид за производство на дървени конструкции и сглобяеми нискоенергийни и пасивни къщи. Официални гости на тържеството бяха кметът на Община Казанлък, г-жа Галина Стоянова и кметът на с. Черганово, г-жа Светла Трифонова. Присъстваха също инвеститори от Германия, Австрия и България, проектанти и специалисти в областта на дървените конструкции. Кметът на Община Казанлък - г-жа Галина Стоянова, поздрави собствениците и колектива на фирмата с новата им придобивка и им връчи паметен знак на Общината като увери присъстващите, че местната власт винаги се е стремяла да подкрепя начинанията на бизнеса и цени високо постигнатото от Екозид.

Новооткритата фабрика разполага с цех за производство на дървени конструкции и монтаж на сглобяеми къщи и административна част, построена по метода на дървената скелетно-гредова конструкция. При изграждането й са използвани съвременни материали и самата тя покрива на 100% най-високите европейски стандарти за екологичност, енергоефективност и комфорт на обитаване. Тук са разположени офисите на проектантския екип, както и на отдела за работа с клиентите. В специална презентационна зала са изложени макети на различните стандарти на сглобяемите къщи, произвеждани от Екозид, а именно Екозид-Икономик, Екозид-Стандарт, Екозид-Комфорт и Екозид-Пасив.

Производствената част е оборудвана с единствените в България високотехнологични програмни многооперационни центрове за заготовка на дървени елементи, използвани в монтажа на сглобяеми къщи, ферми за производствени халета и сложни дървени конструкции. Монтажът на произведените елементи се осъществява на специален стенд, който гарантира качество на крайното изделие и висока степен на завършеност в заводски условия. Така организирания производствен процес гарантира бързина и високо качество на довършителните дейности на строителната площадка.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини