СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 4, 2015

Daikin показаха най-доброто в климатизацията

Daikin Europe и дъщерната им компания Rotex Heating Systems GmbH показаха най-доброто от новото поколение системи за климатичен контрол при предстоящата нова директива за енергийно етикетиране на ЕС, която ще влезе в сила по-късно тази година.

Новите стандарти за минимална ефективност по отношение на продукти, свързани с енергопотребление, включително бойлери и системи за топла вода, ще изискват нови енергийни етикети. Целта на директивата е да се повиши ефективността на продуктите на пазара, свързани с енергопотребление, и постепенно премахване на всички неефективни системи. Чрез въвеждане на стандартизиран етикетен формат ЕС цели да улесни купувачите с ясна и изчерпателна информация за енергийната ефективност на продуктите, когато сравняват алтернативни видове и марки от сектора.

Изложението ISH, водещ световен търговски панаир за енергийно ефективно отопление и климатизация, беше проведено във Франкфурт през март 2015 г. Daikin представи последните си иновации в термопомпите, кондензните котли и соларните системи за отопление, както и новият им етикет за енергийна ефективност.

Daikin държат добри позиции благодарение на иновативната си гама от продукти за отопление и топла вода, преди въвеждането на новите стандарти за енергийна ефективност. Системите за отопление и топла вода Daikin и Rotex клас "А" или по-висок, посрещат и дори надвишават минималните изисквания на пазара. В допълнение, кондензните котли на Daikin дори могат да постигнат и по-високи класове ефективност, когато се комбинират със соларна инсталация. Тези системи могат да достигнат най-високите класове за енергийна ефективност, установени в рамките на новата Директива за енергийното етикетиране.

Peter Verkempynck, генерален мениджър Отопление за Daikin Europe NV, заяви преди изложението: "Имаме информационна програма планирана за шоуто - идеалната арена, на която ще покажем последните ни иновации и демонстрираме нашия богат и дългогодишен опит на пазара за отопление. След широката ни гама от термопомпи, независимо се тестват и нашите соларни системи за отопление, с цел подобряване ефективността на нашите кондензни газови и нефтени котли. Това води до възможно най-добрите енергийни етикети за възобновяемите и за традиционните отоплителни системи, предлагани от Daikin и ROTEX."

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини