СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 4, 2015

Система на Hoval за повишаване комфорта в жилищни сгради

Система на Hoval за повишаване комфорта в жилищни сгради

Новата тенденция, която все повече става и необходимост, е комфортната жилищна вентилация. Затова фирма Hoval е разработила специални системни решения за осигуряването на по-висок комфорт в новите нискоенергийни и пасивни здания.

Компанията представи системните си решения за еднофамилни къщи и апартаменти, включващи отопление, вентилация, климатизация и топла вода от един доставчик. В основата на системните решения е комфортната жилищна вентилация, чрез която къщата диша. Системните решения се допълват с различни източници като котли, термопомпи, слънчеви колектори, в зависимост от ресурсите на региона и околната среда.

В сърцето на продуктите, които Hoval предлага, е комфортната вентилация, която се налага като необходимост, тъй като сградите са много добре изолирани и имат нужда от принудителна вентилация, за да дишат.

Най-новото е системата HomeVent от Hoval, която работи денонощно и непрекъснато. С нея домът не само диша, но и пести енергия. Вентилацията HomeVent подава малки количества въздух в дневни, спални и засмуква в кухни, бани, килери, където има и отделяне на влага. Чрез вградения ротационен топлообменник се оползотворява топлината и влагата от засмукания въздух и се затопля подавания въздух, без това да е свързано с разход на енергия. Системата харчи единствено 60 W електроенергия, колкото една крушка. Освен малкия си разход, комфортната вентилация помага да се спестят до 20-30% от разходите за отопление и охлаждане на дома, защото вече няма нужда да се отварят прозорците за проветрение. Знаем, че при всяко отваряне на прозореца през зимата, губим топлина , а това води до по-големи разходи.

Комфортната вентилация е сигурен начин да увеличите стандарта си на живот и да спестите енергия и пари, да спите спокойно нощем в проветрен дом.

Системата е изключително лесна и компактна за работа, не заема място и може да бъде монтирана на различни места в дома. Тя може да бъде инсталирана и във вече изградено жилище.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини